Anastasia Tasić

Rođena 1988. Diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo (MA-master studije). Završila srednju školu za dizajn u Beogradu kao i osnovnu muzičku školu Vatrosav Lisinski za solo pevanje, kao i za klarinet (2001-2006). Pored mnogih pozorišnih radionica u zemlji, učestvuje na letnjem program u Watermill centru poznatog reditelja Boba Vilsona u Nju Jorku, SAD, u letnjim radionicama “Fabre Vieux” u Francuskoj, kao na u letnjem program “Youth Creates” u Atlanti,SAD, gde radi kao glumica, scenograf i asistent rediteljke. 1999.- 2007. član je dramske grupe za mlade DAH Teatra, gde učestvuje kao glumica i muzičarka u više predstava, projekata i Festivala. (PAV, Akava sem Amen) Kao dete,(1994) glumi u predstavi/performansu DAH teatra povodom otvaranja FEST-a.

2000.godine učestvuje u prvom izdanju projekta i performansa “Water Wars” na Infantu u Novom Sadu, gde upoznaje kolegu muzičara i izvođača Jugoslava Hađžića, sa kojim kontinuirano sarađuje do danas , formirajući muzičku grupu, I u Hleb Teatru.

U radu Hleb Teatra je uključena od prve predstave “Priče hleba i krvi” za koju radi dizajn programa i plakata. Scenografiju i kreaciju videa potpisuje u predstavi “O s(a)vesti” za koju je snimila i montirala trejler, i za koju radi total dizajn (program, poster, pozivnice) a u predstavi “Sestre po oružju” učestvuje kao glumica, muzičarka i scenografkinja, i takodje radi total dizajn.

2013. autor je najavne špice (stop motion animacija) za dokumentarni film “Danube Floating Free” u režiji Saše Perića. Za DAH Teatar radi seriju kratkih animacija za predstavu “Nežno, nežno, nežnije” i animaciju dečije predstave “Dve babe, četiri mačke i trotinet” za koju dizajnira i program. Od 2010. učestvuje u projektu “Watching the ball”, internacionalnoj kolaboraciji osam animatora, koji je rezultirao kratkim animiranim filmom. 2010. učestvuje na Dresden-Belgrade exchange forumu, u sklopu filmskog festivala u Drezdenu, gde učestvuje u radionicama i diskusijama sa drugim mladim animatorima iz raznih zemalja. 2008. do 2012. godine učestvuje na više kolektivnih izložbe gde osvaja i nagrade .

Završila je prvi nivo Akademije za barmene, sasvim slučajno,

HO HO HO!!!

http://cargocollective.com/anastasia_tasic