Jugoslav Hadžić

Jugoslav Hadžić (1976.) Muzičar i glumac, bez formalnog umetničkog obrazovanja, sem niže muzičke škole, odsek za harmoniku. Od 2002. do 2014, stalni član i deo umetničkog tima Dah Teatara, gde stiče najveći deo iskustva i znanja vezanog za pozorišnu umetnost. Edukaciju dobija kroz Interncinalnu školu za glumce i reditelje Dah Teatra, radionice i kurseve Odin Teatra, biomehanike (Genadi Bogdanov) i učestvovanjem u kreiranju i izvođenju predstava, performansa i projekata ove pozorišne trupe.

Prve veze sa pozorištem stiče kroz muziku, sviranjem u predstavi “Gospodin Foka” (Beogradsko dramsko pozorište) i kao član Feminističkog pozorišta. 2000. se upoznaje se savremenim teatrom kroz projekat WaterWars (Džil Grinhalš), gde nastupa sa budućom koleginicom, Anastasiom Tasić.

Stalni je saradnik umetničkog dua “Doplgenger”. U projektima “Mirage” (2006-2008.) učestvuje kao asistent reditelja, stručni saradnik, kompozitor i izvođač.

Od 2009. do 2014. stalni član muzičke grupe “Secondhanders” kao harmonikaš, glumac i scenski konsultant. Grupa “Seconhanders” je nastupala na muzičkim i pozorišnim festivalima u Srbiji i Evropi, Tribini kompozitora 2011. i samostalno.

Muzikom se bavio i kroz bend Sajsi , gde je svirao bas gitaru. Bend Sajsi ima za sobom jedan objavljeni album i mnogobrojne festivale u zemlji i regionu – EXIT, Art & Rock u Puli, Trenchtown na Paliću i nekoliko prvih mesta na domaćim listama (Studio B, Radio B92).